Logo Abstrakt Maleri 250 px
Webshop
0
0,00 kr. 0 enheder

Ingen varer i kurven.

Kunst i virksomheder branding

Kunst i virksomheder

Branding af din virksomhed overfor kunder samt motivering og inspiration af medarbejdere

Hvorfor er det en god idé med kunst i virksomheder?

Når en virksomhed køber kunst så er der primært to formål:

Ford et første så virker kunst som inspiration og motivering af medarbejderne. Arbejdspladsens indretning og omgivelser har stor betydning for hvor godt medarbejderne føler sig tilpas. 

I den forbindelse kan den helt rigtige kunst virke som inspirationskilde og motivationsfaktor. Kunsten viser hvem virksomheden er og afspejler mission og vision, og er på den måde et pejlemærke som medarbejderne kan identificere sig med. Overordnet set er det en god måde at visualisere holdninger og mål til medarbejderne på.

Og så skaber det selvfølgeligt også et godt arbejdsmiljø at have noget flot at kigge på. En behagelig atmosfære gør at medarbejderne yder en optimal indsats, og reducerer samtidig følelsen af stress.

For det andet så virker kunst i virksomheden som en stærk branding overfor kunder, leverandører og interessenter. Kunsten sender de rigtige budskaber til kunderne, om hvem virksomheden er, og hvad det er den står for og bygger sit fundament på. Samtidig viser det dynamik og social ansvarlighed.

Der er to indgangsvinkler til hvordan virksomheden bruger kunsten. Enten kan den ved hjælp af kunstnerens motiver og designs vise de ønskede værdier og sende de rigtige signaler, eller også kan de bruge egne motiver i form af produkter, produktionsprocesser, bygninger, medarbejdere og datterselskaber. Og så kan motiverne yderligere styrkes ved at tilføje holdninger, mission eller vision som tekster.

Skattemæssige fordele ved firmakunst

Når virksomheder køber kunst, så kan det trækkes fra i skat, hvis nedenstående betingelser er overholdt, jfr AL § 44 A og AL § 44 B :

Der skal være tale om et originalt billedkunstværk, som fx maleri, skulptur, grafik, fotografisk kunst, installationskunst mv., som er omfattet af Billedkunstloven. Vær opmærksom på at reproduktioner og kopikunst ikke er indenfor definitionen af original og unik kunst, så der har du ikke samme fordelagtige adgang til afskrivning.

I lovforarbejdet til AL §§ 44 A og 44 B er det ikke defineret, hvad der er kunst i afskrivningslovens forstand. Det er muligt at indhente en vurdering fra Akademirådet, ved tvivl om, om en dekorationsgenstand er kvalificeret som kunst.

Der er kun mulighed for at afskrive førstegangskøb af originale kunstværker. Se AL § 44 A, stk. 3, og AL § 44 B, stk. 3. Der kan derfor kun afskrives på kunstværker, der bliv erhvervet direkte hos en kunstner, eller er købt ind via andre formidlere af billedkunst, som har kunstværket i kommission fra kunstneren.

Hvad tilbyder jeg af kunst du kan bruge til din branding?

Hvad tilbyder jeg så at din virksomhede kan få lavet hos mig?

For det første, så kan I køb mine motiver og designs. De har alle et tidsløst og klassisk design der udstråler en international atmosfære. Desuden er mine værker farverige med markante motiver, så de har også et dynamisk udtryk.

Jeg laver alle mine design og motiver som både malerier, lærredstryk og plakater. Og det er muligt at få den i næsten alle størrelser, alt efter hvad der er behov for.

Her er et par eksempler på de designs jeg selv laver, resten finder du i webshoppen:
Virksomhedskunst er god branding overfor kunderne
Firmakunst inspirerer og motiverer medarbejderne
Den anden mulighed er at anvende fotos af virksomheden, produkter, bygninger, produktionsprocesser, personale, datterselskaber. Enten har I selv fotos der er egnet, hvor det vigtigste er en godt opløsning (gerne 6000x4000px i 300 dpi. Eller også kan jeg hjælp jer med at få taget nogle perfekte fotos der kan bruges.

At vise virksomhedens egne produkter mm er en fantastisk effektiv og billig form for branding. Besøgende som kunder og leverandører får et positivt indtryk af firmaet, og det visuelle medie kan på kort tid fortælle en masse. Samtidig er det en god måde at binde personalet sammen på, hvis de er placeret lang fra hinanden eller ikke ser virksomhedens produkter blive lavet.

Herunder er vist 2 eksempler fra en virksomhed der producerer anlæg rundt omkring i hele verden. Virksomheden er placeret i Danmark så medarbejderne ser aldrig de færdige produkter og anlæg. De fik derfor fremstillet en række lærredstryk af anlæg der er produceret. Trykkene blev hængt op på kontoret, i kantinen og i mødelokalet, så kunder og medarbejdere kunne se hvad de laver. Og det knytter dels medarbejderne tættere sammen, dels imponerer det kunderne.
Kunst branding
Branding med kunst
Hvis du er blevet inspireret og gerne vil høre hvad jeg kan hjælpe din virksomhed med, så er du selvfølgeligt altid velkommen til at kontakte mig.
Copyright 2023 - Abstrakt-maleri.dk
cartmenuchevron-down-circle