Logo Abstrakt Maleri 250 px
0
0,00 kr. 0 enheder

Ingen varer i kurven.

Indretning med malerier

Indretning med malerier

Læs om hvordan du indretter hjemmet perfekt med malerier

Hvorfor er indretning med malerier på væggene så vanskeligt?

Det er ikke nemt at lave en perfekt indretning med malerier, da der er mange forskellige faktorer som spiller ind
Her på siden finder du gode råd og inspiration til hvordan du indretter dit hjem med malerier. Så væggene bliver dine egne helt unikke dekorationer, og familie og venner bliver imponeret.

Udover de gode råd, retningslinjer og tips, så giver jeg nederst på siden lidt inspiration til, hvordan du kan bruge abstrakte malerier i din indretning i forskellige rum.

Eksemplerne er lavet med udgangspunkt i en kombination af farver, størrelse og placering, der giver et harmonisk udtryk.

Malerierne komplementerer møbler, tekstiler og brugskunst, og samtidig indeholder de kontraster og detaljer, der gør at de bliver fremhævet – der bliver lagt mærke til dem.
indret med store malerier

Hvorfor køber vi nye malerier?

Når man køber eller overvejer at købe malerier eller andet vægdekoration, så er der flere udgangspunkter. Tre af de mest typiske er:

For det først kan der være en tom væg af en eller anden årsag:

Du er lige flyttet i ny lejlighed eller nyt hus.
Du har bygget til og har nu fået mere plads.
Eller der står et tomt værelse, fordi en af ungerne lige er flyttet hjemmefra.

For det andet så kan der være lavet ændringer i boligindretningen:

Malet væggene i andre farver end de var tidligere.
Købt nye tekstiler som eksempelvis puder, plaider eller tæpper.
Købt nye møbler som eksempelvis sofa, skænk eller spisebord.
Eller købt ny brugskunst som eksempelvis lamper, vaser, lysholdere, lys og kurve.

Fælles for ændringerne er, at der opstår en følelse af, at de malerier der indtil nu har hængt på væggene, ikke længere passer helt godt ind i indretningen. Måske fordi farverne ikke længere matcher ret godt, eller stilen i malerierne ikke længere passer til møbler og tekstiler.

For det tredje, så kan det være man lige har set et maleri. Det er verdens skønneste, og man har købt det fordi det må man absolut eje.

Hvis man har købt et eller flere malerier fordi man ikke kan leve uden, så er det ikke så mange overvejelser og planlægning. Man må ganske enkelte finde den absolut bedste plads, hvor maleriet kan hænge. Og så ændre indretningen efter det. I det tilfælde kan du stadigvæk bruge de retningslinjer jeg fortæller om her, til at sikre det ser perfekt ud.

Hvis der tale om et planlagt køb, så gør dig overvejelser omkring:

Hvor skal maleriet hænge ?
Hvordan sikrer jeg maleriet har en god kvalitet ?
Hvilken type maleri skal jeg vælge ?
Hvor finder jeg maleriet henne ?
De bedste motiver og farver til malerier

Hvor skal det nye maleri hænge?

Der er en del forskellige faktorer, som bør overvejes i forbindelse med, hvor dit nye maleri skal hænge:

Hvordan er væggens form og størrelse? Det har stor betydning for dit valg, om det er en meget stor eller kun en lille væg. Og samtidig om væggen er firkantet eller aflang horisontalt eller vertikalt.

Det er ofte en god idé, at maleriets form følger væggens proportioner, da det giver et harmonisk indtryk.

Hvor meget fysisk plads er der til siderne, øverst og nederst, der hvor maleriet skal hænge på væggen?
Hvilken funktion har det område (inkl. møbler) hvor maleriet skal hænge?
Hvordan er lysforholdene der hvor maleriet skal hænge?

At få placeret et maleri det bedste sted på væggen er en udfordring. Der er en del faktorer som er vigtige, og i sidste ende bestemmer hvor godt resultatet bliver.
Indret med små malerier på badeværelset

Indret dit hjem med små malerier​

Har du en kreativ side, og nusser gerne lidt rundt med indretningen?

I så fald kan jeg anbefale du prøver at bruge flere små malerier.

Når du anvender malerier til dekoration i din bolig, så har du mulighed for at bruge abstrakte malerier i mange forskellige størrelser. Store malerier bliver ofte valgt fordi de er lettere at placerer korrekt på væggen, og de bliver et naturligt samlingspunkt.

Men du bør overveje om det ikke også er en god idé at dekorere med små malerier. Fordi de har en række fordele i forhold til store malerier.

Når du bruger små malerier i din indretning, og skal hænge dine malerier op. Så kan det være lidt vanskeligt, med hensyn til hvordan du får dem arrangeret i en perfekt collage, og hvordan du får den hængt præcist op.
Check at dine malerier har en god kvalitet

Hvordan sikrer jeg at det nye maleri har en god kvalitet?

Når du køber nye malerier, så er det en god idé at sikre sig, at kvaliteten er i orden, inden du køber.

Det er utroligt ærgerligt at købe et malerier, du har forelsket dig i. For efter et par år at opdage, at farverne er blevet matte, at blindrammen buer ud fra væggen, eller at lærredet hænger uden mulighed for efterspænding.

Så her får du lidt tips til hvordan du checker, om det maleri du er interesseret i, er lavet ordentligt. Så du også har glæde af det mange år fremover.

Der er 4 forskellige faktorer, som har betydning for maleriets kvalitet og holdbarhed: Kompositionen, kvaliteten af lærredet, kvaliteten af blinderammen, samt kvaliteten af malingen der er anvendt i processen.

Check kvaliteten på malerier inden du køber​

Har kvaliteten på et maleri nogen betydning?

Ja, hvis du gerne vil beholde maleriet og nyde motivet i mange år fremover, så er det altafgørende at værket har en kvalitet der holder.

Når du køber malerier til dit hjem, så kan det være svært umiddelbart at vurdere hvordan kvaliteten er. Det gælder især hvis du køber online uden at have set maleriet "live" først.
Hvor kan jeg finde og købe malerier henne?

Hvilket maleri skal jeg vælge?

Når det drejer sig om, hvilket maleri du skal vælge, så kan det være en god idé, at gøre sig overvejelser omkring:

Vil jeg gerne have et unikt maleri andre ikke har, eller gør det ikke noget at naboen har det samme maleri hængende?

Skal maleriet have lang holdbarhed, eller bliver det skiftet ud igen næste år, når der kommer nye farver i boligens indretning?

Hvilke farver vil jeg gerne have i maleriet? Er der vigtigt med de helt rigtige farver? Skal det være dine ynglingsfarver, skal farverne matche møbler, puder og nips, eller skal farverne være en kontrast til den øvrige boligindretning?

Skal det være dine ynglingsfarver, skal farverne matche møbler, puder og nips, eller skal farverne være en kontrast til den øvrige indretning?

Hvad med motivet – foretrækker du figurative eller abstrakte scenarier?

Figurative malerier viser scener fra den virkelige verden, hvor kunstneren har forsøgt at afbilde så naturtro som muligt.

Abstrakte malerier spænder vidt, lige fra fuldstændig abstrakte farver, til en abstrakt med stadig genkendelig brug af former.

De pirrer i højere grad til fantasien, og er altid et godt samtaleemne, i forhold til hvad forskellige personer ser i dem.

Hvor finder jeg maleriet henne?

Hvis du er interesseret i farverige abstrakte malerier, så er der gode muligheder for at finde et flot maleri her på min hjemmeside.

Jeg har altid et bredt udvalg af størrelser, motiver og farver, der passer ind i mange forskellige indretninger.

Ellers anbefaler jeg at du søger efter malerier via Google.

Hvor du finder kunstnere der har deres egne hjemmesider, gallerier der viser værker af de kunstnere der udstiller hos dem, samt online gallerier med reproduktioner/kopimalerier.

Søg på de ord der bedst beskriver det maleri du leder efter.

Det kan eksempelvis være – figurativt, landskab, pastelfarver – hvis du leder efter et landskabsmaleri der viser et virkeligt scenarie, og som er lavet i pastelfarver.

Eller “abstrakt maleri, røde farver” hvis det er det der er interessant.

Pøj pøj med jagten efter det perfekte maleri.

Copyright 2023 - Abstrakt-maleri.dk
cartmenuchevron-down-circle