Logo Abstrakt Maleri 250 px
0
0,00 kr. 0 enheder

Ingen varer i kurven.

Abstrakt moderne kunst til væggen i stuen

Moderne abstrakt kunst til væggen i stuen

Flot dansk kunst med farver

Hvor finder du flot kunst henne?

Der er mange steder hvor du finder kunst i forskellige udformninger. Efterhånden er der masser af hjemmesider hvor kunstnere tilbyder at sælge deres kunst direkte til dig. Og så er der selvfølgeligt altid mulighed for at besøge kunstnerne og deres gallerier, gå på museer eller kigge forbi på én af den mange kunstmesser, der løbende finder sted henover året.

Her er 2 hjemmesider, hvor du online har mulighed for at se og købe flot moderne abstrakt kunst:

Art by Lønfeldt - artbylonfeldt.dk

Hos Art by Lønfeldt finder du abstrakt kunst i klassisk stilart. Der er hos kunstneren fokus på at skabe malerier, lærredsbilleder og kunstplakater med intense farver, spændende motiver og masser af flotte små detaljer. Det er primært farverne der er i fokus, og kunstværkerne indeholder kun i begrænset omfang let genkendelige figurative elementer.

Alle materialer er i en meget høj kvalitet.

Du finder hjemmesiden her:
Webshop Art by Lønfeldt artbylonfeldt.dkArt by Lønfeldt's hjemmeside

Abstrakt Maleri - abstrakt-maleri.dk

Abstrakt Maleri skaber moderne kunst med flotte abstrakte motiver i aktuelle farver. Du finder også kunst med et stort element af figuration, det kan eksempelvis være motiver som tager afsæt i kendte former som bygninger, byer, storbyer, landskaber, blomster, naturen og blomster.

Du finder hjemmesiden her:
Webshop Abstrakt Maleri abstrakt-maleri.dkAbstrakt Maleri's hjemmeside

Moderne abstrakt kunst

Måske elsker du abstrakt kunst. Eller du hader det, fordi du ikke forstår, hvad det er og forestiller. 

Uanset om det er et ene eller andet, så er abstrakt kunst altid en god samtalestarter, da der sjældent er enighed om kvaliteten af kunstværket, eller om hvad der forestiller. Som kunstner har jeg selv oplevet på kunstmesser at par kan få en ret ophedet diskussion om, hvad de kan lide, hvad de ser i motivet samt hvad meningen bag er. Det er sjældent kedeligt.

Årsagen til de forskellige tolkninger og meninger ligger i, at det abstrakte element gør motivet udefinerbart. Fordi vi ikke som personer kan tilføre en klar og entydig tolkning af det sete. Det giver den abstrakte kunst en helt særlig dybde. Omvendt er det også samme element, der gør at man personligt kan bruge timevis på at studere bestemte kunstværker med detaljernes og farvernes forløb.

Hvad er abstrakt kunst helt grundlæggende? 

Abstraktion betyder helt bogstaveligt, at en idé tager afstand fra alle objektive referencer. I billedkunsten svarer det til at fjerne en afbildning væk fra alle referencepunkter. Lidt knudret formuleret, men det er meningen bag.

Abstrakt kunst har eksisteret i mindst 100 år. Og hvis man tæller de gamle hulemalerier med, så kan man godt forsvare argumentet med, at den har eksisteret i flere tusinde år. Der er igennem årene sket mange forskellige skift i stilretninger, og der er kommet masser af nye metoder og teknikker til. En del båret af den samfundsmæssige udvikling og andre som et resultat af nye opdagelser indenfor maling og materialer.

Det vi kender som den moderne abstrakte kunst er startet tidlige i det 20. århundrede. Det blev i starten set som ekstremt revolutionerende og progressivt, da kunstnere begynder at tegne simple objekter ud nogen referencer til den virkelige verden. Én af de allerførste kunstnere er Wassily Kandinsky, som allerede i 1912 vækker opmærksomhed med hans kunstværker.

Der har henover årene siden været en hel række forskellige kunstnere, som på hver deres måde har præget den moderne abstrakte kunst. Her vil jeg nævne et par af dem, der har haft betydning for min interesse i abstrakt kunst, og som også har inspireret mig i min eget udøvelse af kunstarten.

Mark Rotko har med sine store farveflader med masser af farvenuancer og fine detaljer været en god inspiration, hvor jeg har hentet min eget nærmest maniske besættelse af at tilføje små detaljer til min kunstværker. Det tager vandvittigt lang tid og er ofte den største barrierer for, at jeg får lavet en værk færdigt.

Jackson Pollock er kendt for sine malerier med maling, som han har dryppet på og lagt på i tynde linjer. Det har især været inspirerende at anvende hans fremstillingsmetode med Action Painting, hvor hele maleriet bliver produceret i én gennemløbende uafbrudt arbejdsgang.

I dag har den moderne abstrakte kunst mange forskellige ansigter, og den har spredt sig i alle mulige retninger og stilarter. Det kan både være i 2D og 3D. Den mest betydningsfulde påvirkning er nok kommet i form at digital kunst. I første omgang som moderne abstrakt kunst skabt ved hjælp af software på en computer. 

Og som det allernyeste NFT'er, der er en ikke-fungibel token der er skabt gennem blockchain-teknologi. Ekstremt teknisk forklaret, men det er ved hjælp at teknologien muligt at sælge digitale værker som unikke, dvs der findes kun det ene værk. Problemet er bare rent teknisk, at digitale aktiver kan kopieres. Og så er det svært at styre ejerskabet, da der kan være en vis risiko for at blive snydt i forbindelse med køb og salg. Metoden er meget omdiskuteret blandt abstrakte kunstnere, hvoraf mange er fuldstændigt afvisende.

Her er et par eksempler på moderne abstrakt kunst fra den danske kunstner Michael Lønfeldt:
Abstrakt kunstModerne kunst

Kunst til væggen i stuen

Når du skal have kunst til væggen i stuen, så kan det være svært at finde det helt rigtige, da der eksisterer utallige muligheder for hvad du bruger. Det kan være malerier på lærred, træ, glas eller andre materialer. Andre muligheder er skulpturer, vægtæpper, fototapet, lamper og lysestager for blot at nævne nogle af mulighederne.

Malerier og tryk på lærred er altid et godt valg. Dem finder du i mange varierende motiver, i et næsten uendeligt antal størrelser, og med netop de farver du har brug for. Dit udgangspunkt for at finde den perfekte kunst til væggen i stuen bør være, hvad det er for en atmosfære du gerne vil skabe. Skal det måske være et hyggeligt tv-hjørne, som familien kan slappe af i og hygge sig med hinanden? Skal det være en stue til hygge med vennerne til spilaftener og modtagelse af gæster? Eller noget helt tredje?

Når du har lagt det fast, så kan du lede efter motiver, farver og størrelser som er et perfekt match.

Eksempler på kunst til væggen i stuen fra den danske billedkunstner Michael Lønfeldt:
Kunst til stuenKunst til væggen

Farverig dansk kunst

Når det kommer til farverig dansk kunst, så findes der ikke ret mange moderne danske kunstnere, som laver kunst der virkelig har en "wow" effekt med intensive, klare og stærke farver. De meste af især de malerier der bliver lavet, er i mere afdæmpede farvetoner, hvor det kan være svært umiddelbart at se, hvem der egentlig har skabt det.

Hvorfor er flotte farver i kunsten så vigtige? Fordi vi bliver glade af skønne farver, som spreder en god stemning i hjemmet. Og i moderne hjem er det normalt ikke så mange klare farver, da indretningen ofte er lavet i den traditionelle skandinaviske stil med lyse vægge og brune, grå eller sorte møbler. Her kan farverne hjælpe til med at skabe kontrast til møbler og boligtekstiler, og så være grundlag for en behagelig atmosfære.

Her er et par eksempler fra den danske kunstner Michael Lønfeldt, som laver unik kunst, der virkelig skiller sig ud:
Farverig dansk kunstDansk farverig kunst
Copyright 2023 - Abstrakt-maleri.dk
cartmenuchevron-down-circle